Lige om lidt skal alt indberettes digitalt.

Oprettet d.

Lige om lidt skal alt indberettes digitalt.

Vi hører det overalt - digitalisering er på alles læber, og reglerne for indberetning ændres. Men hvad betyder det egentligt for dig og din virksomhed? Der er flere digitale løsninger, som du skal tage stilling til, men her vil vi fokusere på tre: Toldstyrelsens DMS-løsning, Fødevarestyrelsens DIX-løsning og oprindelsescertifikater.
 

Toldstyrelsens DMS-løsning

Toldstyrelsens DMS-løsning er en digital løsning, der skal bruges af alle virksomheder, som importerer og eksporterer varer til og fra Danmark. Med DMS kan man indberette sine varer elektronisk, og det gør det nemmere at overholde reglerne og undgå fejl. Så har I en virksomhed, der importerer og eksporterer varer, er det en god idé at sætte sig ind i, hvordan DMS fungerer.
Link til Toldstyrelsens information Klik her


Fødevarestyrelsens DIX-løsning

Fødevarestyrelsens DIX-løsning er derimod en digital løsning, der er rettet mod fødevarevirksomheder. DIX står for Digital Indberetning af importeret fødevarer, og formålet er at øge fødevaresikkerheden i Danmark. Med DIX skal man blandt andet indberette information om, hvilke fødevarer man importerer samt hvilke kontrolforanstaltninger, man har iværksat for at sikre, at fødevarerne er i orden. Så hvis I driver en fødevarevirksomhed, så er DIX noget, I skal undersøge.
Link til fødevarestyrelsens information Klik her


Oprindelsescertifikater

Oprindelsescertifikater kan bruges, når man eksporterer varer til lande uden for EU. Et oprindelsescertifikat bekræfter nemlig, hvor varerne kommer fra, og det kan være en fordel at have med i f.eks. tolddokumentationen. Men hvordan udsteder man så et oprindelsescertifikat? Det gøres ved at ansøge hos den myndighed, der er ansvarlig for eksportkontrol i Danmark.
Link til Dansk Erhvervs information Klik her
 

Som virksomheds leder skal du være opmærksom på følgende tidshorisonter.

• Toldstyrelsens DMS-løsning: Indberetning af Told Deklarationer
               o I drift fra juli 2023 og tvungen brug fra 1. september 2023

• Fødevarestyrelsens DIX-løsning: Indsendelse af digitale Fødevarecertifikater
               o Påbegynder drift medio 2024

• Oprindelsescertifikater, EUR1, etc. til Handelskamre og SMV Danmark
               o Påbegyndt drift ultimo 2023

Digitalisering er uundgåeligt, og det er derfor vigtigt at kende de digitale løsninger, som man er forpligtet til at bruge. DMS, DIX og oprindelsescertifikater er tre af de digitale løsninger, som man skal være opmærksom på. Så sæt dig godt ind i de digitale løsninger, der er relevante for din virksomhed, så du kan overholde reglerne og undgå unødvendige fejl.
 

I samarbejde med Cliento hjælper vi jer igennem, og gør hele processen så let og smertefrit som muligt. Du kan læse mere om Cliento's løsning i dette dokument (Klik her) eller via deres hjemmeside ved at klikke her.

Micael Torp/WiconSoft

BOOK ET UFORPLIGTENDE MØDE
Vi du vide mere om Cliento og WiconSoft og hvad vi kan gøre for dig. Så kontakt os på telefon +45 44 22 44 11 

Du kan også udfylde vores kontaktformular, og vi kontakter dig hurtigst muligt. Klik Her